Ситалк - исторически реконструкции лого

Форум „Наше минало“ организират Исторически музей Чирпан и Община Чирпан в чест на празника на Съединението на България и Ден на Чирпан – 6-ти септември. Събитието е едно от няколкото културни прояви, посветени на празника. То се осъществява със съдействието на Сдружение „Ситалк – исторически реконструкции“, Проект „Св. Лазар – България“ и Народно читалище „Димитър Данаилов“ – гр. Чирпан.
Гражданите и гостите на Чирпан ще имат възможността да се запознаят със старинните български занаяти като дърворезба, свещолеене, багрене на прежди, сечене на монети… В програмата са включени средновековни и антични игри, ще бъдат представени средновековният бит и поминък, автентични костюми, въоръжение и снаряжение.
Членовете на Сдружение „Ситалк – исторически реконструкции“ и Проект „Св. Лазар – България“ ще демонстрират стрелба с лък, мятане на копие, битки и дуели. Гостите на събитието ще имат възможността да дегустират автентични средновековни гозби и напитки, да пострелят с лък, да хвърлят копие, да се облекат с някой от костюмите, за да си направят снимка за спомен. Заповядайте и се докоснете до живата история!