Ситалк - исторически реконструкции лого

 Хоталич 2019

Варвари от всички страни… въоръжавайте се!
От 13 до 15 септември, крепостта Хоталич в гр. Севлиево ще даде за втори път подслон на свободните народи. Траки, даки, скити, готи, келти, хуни и монголи още веднъж ще се сберат, за да съживят култури, потънали в забравата на вековете. Ще се демонстрират одежди и снаряжение, бойци ще мерят сили, дамите им ще блестят в красота и гордост, ще се воюва, ще се пирува и ще се празнува. И всеки, който се присъедини, ще си тръгне с дар!
Горите и степите на Стария свят са непривично оживени това лято. Чукове блъскат стоманата, игли извезват приказни везма, страховити бойци премерват сили, стрели летят с писък, гроздето, с мечта за лудост, налива сладък сок, децата не намират покой в трескаво нетърпение…
Защото всички знаят:
Време е за ВАРВАРСКИ СЪБОР!

ПРОГРАМА ВАРВАРСКИ СЪБОР 2019

Петък:
19 ч. Шествие на варварите по улиците на Севлиево.
20 ч. Концерт пред Общината на групите Фрея и Ксана.

Събота:
10 ч. Лагерите са построени, лагерни дейности, работилници, стрелбища, търговци, атракции и интерактивни модули са отворени за посетителите. Регистрация за лотарията.
11 ч. Откриване на програмата, представяне на култури, етноси и периоди. Битка на варварите. Обявяване на олимпийско примирие. Обявяване на олимпийските дисциплини, записване на желаещи да се включат.
12-15 ч. Дейности по лагери и модули. Обучение на деца – легионери.
15 ч.-18 ч. Теглене на първа част от лотарията; Битка на детски легиони с варварите, Варварска олимпиада, Награждаване на победителите, конкурс мистър и мис Варварин, робски пазар, варварски игри на късмета, теглене на втора част от лотарията.
18 ч. Голямата битка на варварите. Край на фестивалния ден.

Неделя:
10 ч. Лагерни дейности, работилници, стрелбища, търговци, атракции и интерактивни модули са отворени за посетителите. Регистрация за лотарията.
11 ч. Откриване на програмата, представяне на култури, етноси и периоди.
12 ч. Теглене на третата част от лотарията.
12-15 ч. Дейности по лагери и модули.
15 ч. Закриване на фестивала.

Добре дошли са всички желаещи да се включат активно в програмата!
Ако сте млад боец и желаете да се включите в обучение за легионери;
Ако имате богато въображение и желаете да се включите във варварския конкурс за красота
Ако митичните олимпийски дисциплини са ваша слабост
Ако желаете да продадете запазената си половинка (съпруг/съпруга само с волеизявление на собственика, тъщи и свекърви – обезпаразитени и хранени през последните 24 часа) или да си закупите такава:
МЯСТОТО ВИ Е ПРИ НАС!